Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst såld till Italien

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

En av årets elitloppshästar är såld till italienska hästägare.

Publicerad:

Det är norskfödde, men tidigare finskägde Chief Orlando, som har köpts av ägarna till Cokstile. För tränare Pia Huusari startade bland annat Chief Orlando i Elitloppet 2020 efter att ha vunnit på Solvalla under maj månad på en 1.09-tid.

De italienska ägarna Scuderia Santese SRL flyttade för en tid sedan Cokstile från Christoffer Eriksson till Wilhelm Paal, men hur det blir med Chief Orlando är ännu oklart. Enligt de tidigare ägarna, som MT Ravinetti pratat med, talar däremot en hel del för att hästen kommer att tävla i grupp I-loppen för äldre eliten i Italien, under sensommaren och hösten.

Orlando Vici-sonen Chief Orlando, född 2013, har tjänat drygt tre miljoner kronor och vunnit 18 lopp i karriären. Han ståtar med rekordet 1.09,8ak.

Till MT Ravinetti meddelar de tidigare ägarna ingen prissumma för hästen, men man säger så mycket som att affären skedde på initiativ från italienarna, och att det ur finländsk travsports perspektiv var en stor transaktion.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.