Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flerfaldig årgångsfinalist byter tränare

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tidigare årgångstoppen Önas Nougat är ny i träning hos Ulf Stenströmer. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ulf Stenströmer har fått in en flerfaldig årgångsfinalist i sitt proffsstall.

Publicerad:

Det är femårige Önas Nougat (e. Chocolatier) som närmast kommer från William Eriksson på Romme. Hästen tränades annars fram till april i år av Per Nordström. Där tillhörde Önas Nougat kulltoppen både som två-och treåring. Bland annat kvalade han in till finalerna av Svensk Uppfödningslöpning dubbla E3-finaler samt Breeders Crown. Även en bronsförsöksvinst finns på meritlistan.

– Hästen har varit skadedrabbad och har just nu lite karledsbesvär. Vi ska kolla upp honom ordentligt, men det handlar om en rejäl och snygg hingst som är lite smågapig på ett trevligt sätt, berättar Ulf Stenströmer.

Äger gör Hans Övstegaard med fler, som har hästar sedan tidigare hos axevallatränaren.

– Han skickade samtidigt hit Betting King (femårig valack e. Ready Cash, sex segrar och 222.700 kronor) och Ganette Am (fyraårigt sto e. Donato Hanover, en seger och 172.000 kronor). Så nu tränar jag sju hästar åt honom, fortsätter Stenströmer, som efter att ha bantat ned sitt stall ordentligt nu är på väg uppåt i antal igen.

Detta eftersom bland annat fyra nya ettåringar är på väg in och dessutom de nämnda nyförvärven.

– Jag kommer att ha en del unghästar i ett stall inne på Axevalla och anställa en till för detta. Jag var lite nervös för en månad sedan när det gällde ettåringar, men nu ser det ut att bli åtta-nio innan det är klart. Bland annat har hårdsatsande KB Capulus Horses i Kullavik en ettåring efter Walner med Muscle Hill som morfar. Det känns nästan otroligt att få chansen med något sådant.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS