Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblods-SM: Annelies stjärna storskrällde

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Segerceremoni Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Storskrällen Björs Frej vann Svenskt Mästerskap för kallblod.
I en mycket rafflande upploppsstrid drog Annelie Lagergrens gunstling det längsta strået.
– Man blir alldeles tårögd, sade hon i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Pydin var mycket stor favorit i årets upplaga av kallblods-SM men tvingades till en tuff inledning ute i spåren. Efter 600 meter fick han överta ledningen och dämpa tempot.

Det skulle dock inte vara tillräckligt. När attackerna kom på bred front: Utvändige Järvsöodin höll storstilat, B.W.Sture och framför allt Björs Frej (e. Järvsöviking) kom längre ut i banan och en handfull hästar var i bredd med 100 meter till mål.

Läckert körd

Björs Frej kopplade greppet samtidigt som Järvsöodin försökte kontra invändigt. Jorma Kontio kunde dock måtta in nioåringen till dennes största seger i karriären, värd 250 000 kronor.

– Vi fick en fin rygg och jag fick lite feeling 500 kvar att vi skulle kunna vinna loppet. Då hade jag mycket i linorna och väntade på upploppet. Formen var verkligen på topp och det var roligt att vinna, sade Jorma Kontio i segerintervjun.

"Väldigt lycklig nu"

Bollnäsamatören Annelie Lagergren som fött upp och tränar hästen var förstås tagen.

– Jag är väldigt lycklig nu! Jag älskar hästar, tycker att de är så härliga att hålla på med och har sådana personligheter. Jorma kör som en Gud…man får tårar i ögonen, sade hon.

Segertiden blev 1.24,5/2 640 meter autostart.
Tvåa blev en mycket tappet Järvsöodin och tredjeplatsen till Eldvin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS