Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblodsstjärna till Redén

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Roli Eld inför Elitkampen förra året. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Start på Färjestad i helgen – sedan stannar den norske kallblodsstjärnan i Sverige. Trav og Galopp-Nytt rapporterar om ett spännande tränarbyte.

Publicerad:

Roli Eld (e. Lome Elden) har representerat Norge i de två senaste upplagorna av Elitkampen. Den tioårige hingsten tränas av Frode Hamre, men inte så länge till. Efter lördagens start i Unionskampen byter hästen regi, skriver Trav og Galopp-Nytt.

– Det var rätt läge för en förändring och Frode Hamre hade förståelse för vårt beslut. Ett gammalt kallblod kan må bra av ett miljöombyte, säger ägaren Tor Henning Hegna till TGN.

Ny tränare blir Daniel Redén. Ett naturligt val, menar Hegna eftersom Roli Elds tidigare skötare, Synne Nybö, arbetar i Redéns stall.

– Hon hade en mycket speciell kemi med hästen. Dessutom har Hamre och Redén ganska lika träningsfilosofier, säger Hegna till TGN.

Roli Eld har vunnit 24 av 81 starter och tjänat motsvarande 2,5 miljoner kronor. I år är han dock segerlös efter nio försök. Främsta placeringen är andraplatsen bakom Odd Herakles i Alm Svartens lopp på Bjerke i somras. Då travade Roli Eld 1.18,9 över 1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS