Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Corkyfallet fortsätter: "Välkomnar förhandling"

Foto: Martin Langels/ALN
Stig H Johansson och Erik Adielsson tillsammans med kretsen kring Corky. Arkivbild. Foto: Martin Langels/ALN

Corkyfallet är inne på runda tre i tingsrätten. Den här gången är det Stig H Johanssons och Erik Adielssons inblandning i försäljningen av hästen som står i centrum.

Publicerad:

Under måndagen klarades de första förhandlingarna i Attunda Tingsrätt av mot travtränare Stig H Johansson och Erik Adielsson i Corky-målet.

Sedan tidigare har Stall Corkad stämt travtränare, tillika säljaren av Corky, Jimmy Taker samt hans fru Christina inför rätta. Detsamma har de gjort med veterinär Anders Ekfalk som utförde veterinärundersökning inför köpet, för Stall Corkads räkning. Den första förhandlingen mellan Stall Corkad och Jimmy och Christina Takter slutade med förlikning medan Attunda Tingsrätt ogillade målet mot Anders Ekfalk.

Fallet mot Stig H Johansson, som kom att träna Corky, och Erik Adielsson är bara i sin linda. Fyra dagars förhandling väntar i mars månad.

– Jag är mycket nöjd med dagens förhandling i tingsrätten. Ombuden redovisade utförligt parternas respektive ståndpunkter. Det är anmärkningsvärt att de båda svaranden tillgodogjort sig provisioner från säljaren utan att informera köparna. Därutöver är det anmärkningsvärt att förmedlarna - eller i vart fall Adielsson, såsom Takter redovisat i det tidigare målet - känt till veterinär Daniel Söderbergs undersökning då Corky underkändes, tre veckor innan Anders Ekfalks undersökning, utan att informera köparna, säger Stall Corkads ombud Lars Deckeman.

Jesper Arvenberg, ombud för Stig H Johansson och Erik Adielsson, är lugn efter dagens förhandlingar:

– Jag kan konstatera att det kommer ske samma förhandlingar som i målet mot Anders Ekfalk. Attunda Tingsrätt fann det i det fallet inte bevisat att Corky var behäftad med några fel vid köpetillfället. Varför skulle de komma till något annat beslut den här gången? Det är beklagligt att Stall Corkad vill pröva samma omständigheter en gång till. Tingsrättens dom i målet mot Ekfalk är tydlig: Corky var inte behäftad med de fel som Stall Corkad gör gällande. Det känns oerhört långsökt att samma tingsrätt skulle kunna komma fram till ett annat resultat. Jag välkomnar därför en ny förhandling, säger Jesper Arvenberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS