Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför accepteras Melefors misstag av Travhästägarna

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Mikael Melefors. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Travhästägarnas ordförande, B-tränaren Mikael Melefors, har dömts till 20.000 kronor i böter för brott mot licensbestämmelserna.
Det kommer dock inte att påverka hans roll som ordförande i Travhästägarna.
– Vi anser inte det, säger Anders Holmqvist, valberedningens sammankallande.

Publicerad:

I tisdags blev domen mot Mikael Melefors offentlig och han dömdes till 20.000 kronor i böter för brott mot licensbestämmelserna då han skrivit in sig som ägare på hästen Corky för att kunna träna honom – utan att civilrättsligt ha förvärvat någon del i honom.

"Upp till valberedningen"

Domen är möjlig att överklaga men Melefors hade, i tisdags, inte bestämt sig hur han skulle göra.
– Det är upp till valberedningen och övriga styrelsen att avgöra, svarade Melefors på frågan om det är möjligt för honom att sitta kvar som ordförande i basorganisationen Travhästägarna.

"Han har varit ärlig"

Anders Holmqvist är valberedningens sammankallande.
– Vi har diskuterat det här i valberedningen och vi anser inte att det ska påverka hans förmåga att vara ordförande. Det är ju så att han har varit ärlig och sagt som det är, till skillnad mot vad många andra gör. Han har rättat till felet och följer nu reglerna.

"Hoppas att ST tar i med hårdhandskarna"

Holmqvist hoppas att det här är en fingervisning i kommande domar från kommittéer hos Svensk Travsport.
– Alla vet att det här är ett vanligt förekommande problem. Vi hoppas att det här blir något form av prejudikat, en markering – så att ST kommer att ta i med hårdhandskarna i andra fall också. Inte som i Estlandsaffären där man inte gjorde någonting.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS