Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Ny spellagstiftning

Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag
Voteringstavla. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag

Den nya spellagen har röstats igenom.
Med siffrorna 282-19 stod det klart att Sverige har ett licensystem på spelmarknaden från och med 1 januari 2019.

Publicerad:

Dagen ägnades initialt åt debatt – eller snarare summering – i frågan av de åtta riksdagspartierna i riksdagshuset. Under eftermiddagen skedde omröstning bland politikerna där totalt 301 av de 349 riksdagsledamöterna deltog i omröstningen. 
Samtliga av närvarande förutom de 19 vänsterpartisterna röstade för den framlagda propositionen: 282 stycken ja-röster mot 19 stycken nej-röster.

Lagen innebär att kommersiella spelbolag kan erbjuda spel i Sverige genom en laglig licens. Mer om vad lagen innefattar kan du läsa HÄR.

"Rikta ett stort tack"

I ett pressmeddelande från ATG säger vd Hans Skarplöth:
”Jag vill rikta ett stort tack till alla politiker som visar att det går att fatta bra beslut över partigränserna. Den nya lagen ger ATG nya möjligheter att leverera spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt – som är bra för spelarna, sporten och samhället. ATG kommer fortsätta att vara ett hästspelsbolag men vi tittar nu på hur vi kan bredda vår produktportfölj inför 2019.”

Travronden återkommer med egna kommentarer från civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Hans Skarplöth.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS