Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kusk fick tre månaders avstängning för felaktigt bruk av körspö

Under gårdagskvällen kördes tävlingar på Årjängstravet och där fick en kusk tre månaders avstängning för felaktigt bruk av körspö.

Publicerad:

Det var i lopp fyra som norske Anders Wolden Lundström (kommer invändigt sista 100 meterna) använde sitt körspö på kraftigt felaktigt sätt, enligt måldomarna på Årjängstravet. Domarna skickade ärendet vidare till Svensk Travsport, som alltid är fallet vid förseelse av utländsk kusk. Nu har domen kommit, och man dömer norrmannen till 3.000 kronor i böter och tre månaders avstängning.

Minst elva slag med körspöet, får Fougueux motta från 200 kvar och in i mål. Trav365.no har pratat med Anders Wolden Lundström efteråt.

– Jag tycker det är lite märkligt. Veterinären kollade upp hästen två gånger utan att hitta några märken, först direkt efter loppet och sedan när vi hade duschat hästen. Jag är enig i att det är för många slag, men det är inte en stygg drivning. Jag var för ivrig, men höll pisken tillsammans med tömmen och det var inte hårda slag. Så jag tycker straffet är våldsamt, säger Wolden Lundström till norska travsidan.

Norrmannen har kört ett hundratal lopp de senaste fem åren. Tillsammans med franskfödde Fougueux slutade han tvåa i det aktuella loppet och fick med sig 10.000 kronor hem.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS