Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melanders talang glänste på topptid

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Marcus Melanders Sonofamistery var trea i New Jersey Sire Stakes final senast och på fredagen fick den kapable treåringen full utdelning på Meadowlands. Äger gör bland annat SRF Stable. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Fredagens huvudnummer på Meadowlands blev en ren svenskuppgörelse. Och det var Marcus Melander som drog det längsta strået efter en strålande insats från Sonofamistery på svettiga segertiden 1.09,2a/1609 meter.

Publicerad:

Meadowlands bjöd på ett fint treåringslopp för hingstar och valacker denna kväll med 25.000 dollar till vinnaren. Åke Svanstedt plockade ut en trio medan Nancy Takter och Marcus Melander startade en varsin duo. Den sistnämnde tog hem spelet med Sonofamistery (e. Muscle Hill-Mistery Woman), men det var inte utan dramatik i upplösningen.

Med Brian Sears i sulkyn blåste Sonofamistery till ledningen från spår fyra och fick med sig Åke Svanstedt och Lindysmusclemania i rygg. Ledaren drog i ett hårt tempo och i slutkurvan tog Svanstedt ut sin häst i andraspår. Med en rejäl spurt närmade sig Lindysmusclemania över upploppet, men Sonofamistery bet ifrån sig väl och cirka 25-30 meter före mål kom istället galoppen för Svanstedt-träningen.

Sonofamistery landade på nya rekordet 1.09,2a/1609 meter. Det innebar första segern för året i fjärde starten och av insatsen att döma lär nästa triumf inte dröja länge. 

Svanstedt fick ändå med sig en andraplats med Calle Palema (e. Muscle Hill), som kom i mål på 1.09,5 med Sarah Svanstedt. Tim Tetrick körde in på tredjeplatsen med Melanders In Range (e. Bar Hopping) på 1.09,6.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.