Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka för Svanstedts löfte

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Åke Svanstedt dominerar i USA med sin tvååringskull. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Åke Svanstedts stakesvinnare Southwind Tyrion fortsätter att imponera. På fredagskvällen tog tvååringen sin tredje raka seger efter en snygg slutspurt i Garden State på Meadowlands.

Publicerad:

Southwind Tyrion (e. Muscle Hill) har gjort alla rätt i inledningen av sin karriär och vann senast finalen av New Jersey Sire Stakes på ruggiga 1.10,8a/1609 meter. På fredagen väntade Garden State för tvååriga hingstar och valacker med 30.000 dollar i förstapris och Åke Svanstedts talang var bara bäst på nytt. 

Från innerspåret hamnade Southwind Tyrion som fyra i ledet och framåt slutsvängen kunde Svanstedt glida ut i andra par utvändigt. In mot upploppet kom anfallsordern och trots att det var en bit fram till ledaren i det läget visste Southwind Tyrion besked. Med en stark avslutning avgjorde han mycket lätt sista biten och vann åkandes, med en dryg längd till godo på tvåan, på tiden 1.11,2a/1609 meter. Stallkamraterna Red Redemption (e. Muscle Hill) och Calle Palema (e. Muscle Hill) tog hand om tredje- respektive fjärdeplatsen.

Southwind Tyron som nu har tre segrar från debuten ägs av SRF Stable, Åke Svanstedt själv, Knutsson Trotting och Brittany Farms.

I Garden State för tvååriga ston med 20.000 dollar i förstapris visade en annan Svanstedt-träning framhovarna, Trixton-dottern Presto. Yannick Gingras vid tömmarna körde fram till ledningen i ett tidigt skede och därifrån var det spel mot ett mål. Presto vann med flera längder i regnet på Meadowlands och kom hem på 1.12,3a/1609 meter. Svanstedt var själv fyra med Queen Tile No (e. Muscle Hill).

I den andra stodivisionen segrade George Ducharmes Lindy's Dollywood (e. Muscle Hill) på vassa 1.10,9a/1609 meter. Här var Jonas Czernysons Chablis (e. Muscle Hill) trea med Andrew McCarthy på samma tid som vinnaren.

Anette Lorentzon höll sig också framme under kvällen och räknade hem en vinst med Lion Safari Ås (e. Lionhunter). Den femårige valacken kom hem på 1.11,1a/1609 meter med Dexter Dunn och inkasserade 6000 dollar.

Marcus Melander gick inte heller lottlös. I ett tvååringslopp selade han ut Gimpanzees helsyster Iteration (e. Chapter Seven-Steamy Windows) som nu tog karriärens första seger i andra försöket. Stoet öppnade bra från spår sex bakom bilen till ledningen och vann säkert till slut på 1.12,8/1609 meter. Belöningen var 5.500 dollar. Svenska Order By Stable är uppfödare och äger gör Anders Ström/Stall Courant.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS