Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Det nya licenssystemet fortsätter

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Inför i år infördes ett nytt licenssystem för tränare, kuskar och ryttare. Under hösten har Svensk Travsport utvärderat systemet – och under torsdagen beslutade styrelsen att det ska fortsätta användas.

Publicerad:

Det är Svensk Travsport som via sin hemsida släpper nyheten att förbundet fortsätter med det licenssystem som implementerades vid årsskiftet. 2020 är första året på länge när antalet svenska licenser inte visar en nedåtgående trend. En liten ökning från fjolåret visar att antalet licenser gått från 4274 till 4282.

– 2020 är första gången på väldigt länge antalet svenska licensinnehavare ökar jämfört med fjolåret. Detta beror naturligtvis inte bara på det nya licenssystemet, men det är ändå en indikation på att systemet fungerar, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Svensk Travsport skriver att majoriteten av reaktionerna på det nya licenssystemet är positiva.

– Dels har vi tittat på statistiken, dels har vi gjort djupintervjuer med några aktiva och dessutom har vi kollat med banornas sportchefer om vilka reaktioner de fått under året. Överlag är de flesta positiva men som vid alla förändringar finns det vissa som inte gillar det. Sportcheferna har identifierat några saker som inte blev perfekt första året, till exempel vilka typer av kuskar som fått köra mer och mindre i de så kallade K-loppen. En effekt har varit att de minst erfarna kuskarna kanske fått köra något lopp för lite i år. Men sådant är bättre att rätta till via propositionerna, inte genom att återigen ändra i själva licenssystemet, säger Petter Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.