Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ett fantastiskt besked för travskolorna"

Foto: TR BILD
Maria Croon, vd, Svensk Travsport. Foto: TR BILD

Högsta Förvaltningsdomstolen har godkänt körning med häst som avdragsgill friskvård. Ett beslut som glädjer Svensk Travsports vd Maria Croon.
– Det handlar inte bara om pengar, utan också att travsport får status som friskvård, säger hon.

Publicerad:

Numera ingår körning med häst i den grupp av aktiviteter som omfattas av friskvårdsbidraget. Det meddelar Svensk Travsport och Lantbrukarnas Riksförbund i ett gemensamt pressmeddelande. Tidigare godkändes ridning som avdragsgill friskvård, men frågan kring hästkörning avgjordes först nu.

Med ett positivt resultat som följd. Under flera års tid har hästnäringen drivit frågan om körning av häst ska gälla som friskvård.

– Det är ett fantastiskt besked för travskolorna och vi har möjligheter att ta emot nya elever på dagtid. För de som inte har de ekonomiska möjligheterna att klara terminsavgifterna öppnar sig nya möjligheter. Men det handlar inte bara om pengar, utan också att travsport får status som friskvård. Hästen stärker både kropp och själ, det är vetenskapligt bevisat att den har läkande krafter vid rehabilitering och annan friskvård, säger Maria Croon i pressmeddelandet.

Urban Rydin, skatteexpert på Ludvig & Co, har drivit frågan på uppdrag av LRF Häst och Svensk Travsport.

– Min bedömning är att domarna medför att arten på motionsaktiviteten nu spelat ut sin roll och att Skatteverket får slopa sina listor över godkända eller inte godkända aktiviteter. Hästföretagandet har länge kämpat med att uppnå acceptans på olika plan, och domen från Högsta Förvaltningsdomstolen är ytterligare ett erkännande och ett steg i rätt riktning, säger Urban Rydin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.