Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Det är viktigt med välvattnade banor

Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Richard Westerink firar med champagne efter elitloppsegern med Timoko 2014. Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD

”Herregud, jag dricker stjärnor!” lär den franske munken Dom Pérignon ha bubblat när han i slutet av 1600-talet provsmakade världens mest välsmakande misstag genom tiderna.

Publicerad:

Det lilla distriktet med den stora drycken ligger tolv mil öster om Vincennes, men verkar ha fullt fungerande direktkanaler till världens hästsportarenor. Varje år säljs över 300 miljoner flaskor champagne.

Hur stor del som går åt till bevattning av travgrus, kolstybb eller gräsbana låter vi vara osagt. Änkan Lily Bollinger, chef för sitt kända champagnehus, hade däremot en helt annan syn på hur de berömda bubblorna borde brukas:

”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. I sällskap tycker jag det är ett måste. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås.”

Kejsare Napoleons inställning var mer travmannamässig: ”Jag dricker champagne för att fira segerns sötma och för att söka tröst i nederlagets stund.”

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.