Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmö Museer efterlyser minnen från Jägersro

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Nya Jägersro ska minna om det gamla. Det vill Malmö Museer som därför efterlyser berättelser om livet på och utanför banan.
– Förhoppningsvis kan Jägersroandan bevaras i de nya byggnaderna, säger Anne-Lis Nilsson som är ansvarig för insamlingen.

Publicerad:

Området runt Jägersro ska bli en ny stadsdel i Malmö. Projektet omfattar bland annat nya bostäder samt en ny travbana och väntas vara färdigt om några år. Då hoppas Anne-Lis Nilsson, som är enhetschef på Malmö Museer, att historien ska göra sig påmind.

– Jägersro är ett namn och en benämning som de flesta i Skåne känner till, oavsett om de gillar hästar eller inte. Förhoppningsvis kan Jägersroandan bevaras i de nya byggnaderna, säger hon.

Malmö Museer kartlägger just nu historien om Jägersro. På museets hemsida finns ett formulär där allmänheten kan bidra med minnen och erfarenheter.

– Materialet ska användas i våra samtal med stadsbyggnadskontoret som planlägger det nya området. Man kan säga att det är en insamling för både nutid och framtid, säger Anne-Lis Nilsson.

Vad vill ni ha för sorts berättelser?
– Man får berätta precis vad man vill – om både stora och små händelser. Vi har fått in historier om allt från tränare, kuskar och spelare till en kvinna som vann en ponny i en namngivningstävling och som fick ta hem hästen med en folkabuss. Alla infallsvinklar är precis lika intressanta.

Mynnar insamlingen ut i någon form av utställning?
– Det vågar jag inte lova. Jag ansvarar inte för utställningsverksamheten, men det låter väl inte som någon omöjlighet.

Här hittar du formuläret och mer information om insamlingen “Mitt liv på Jägersro”.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.