Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ur arkivet: Mums fillibabba!

Foto: MARTIN LANGELS / ALN / TR BILD
Foto: MARTIN LANGELS / ALN / TR BILD

Ibland, och ur vissa vinklar, kan det vara knivigt att se skillnad på en hungrig alpacka och en häst som inte bara vunnit Svenskt Travkriterium utan även Svenskt Travderby. Vid en snabb anblick skulle det himmelska blå i bakgrunden lika gärna kunna vara den höga skyn över såväl Anderna som Södra Berget.

Publicerad:

Den smaskiga hötappen i munnen skulle för den oinvigde lätt kunnat misstas för ett nafs bättre vassrugge från Titicacasjön. Den ljusa pannluggen och manen skulle lika väl kunna vara solkysst i både Sydamerika och Sundsvall.

Däremot skulle den gängse laman få svart att trava hem över 15 miljoner kronor åt sin ägare, vinna Prix de France och starta tre gånger i Prix d’Amérique med den äran.

Däremot är den bättre på att spotta. Eller förresten, det låter jag vara osagt.

Nyblivna 23-åringen Hilda Zonett är en riktig champion och fin dam, så vi har aldrig sett henne ägna energi åt just den aktiviteten. Smaklig spis, härliga Hilda!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.