Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Attraversiamo överst på tronen: "Otroligt tacksam"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Attraversiamo vann Svenskt Travderby 2019. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev galopp för både Inti Boko och Campo Bahia. Attraversiamo skötte sig – och tog hem Svenskt Travderby från ledningen.

Publicerad:

Björn Goop och Inti Boko var påväg mot ledningen, men hästen rullade över i galopp när spetsstriden var avgjord. Kort senare blev det också galopp för Conrad Lugauer och Campo Bahia.

I utgången av första sväng körde Erik Adielsson till ledningen med Svante Båths Attraversiamo (e. Kiss Francais) och efter att ha varvat på 1.14,0 höll fyraåringen undan till seger på 1.12,6a/2640 meter.
– Jag är otroligt glad över det här. Det är otroligt svårt att vinna derbyt och det är en dag i livet som du måste prestera på topp. Jag är otroligt glad och tacksam över att få vinna med den här hästen som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Jag är glad att han fick vinna det här, sade Erik Adielsson.

Varvet från mål landade Campo Bahia i dödens efter sin galopp och gav stallkamraten Ferrari Sisu rygg. Campo Bahia tröttade i ingången av sista sväng, men Ferrari Sisu höll förtjänstfullt till andraplatsen medan Alone avslutade strålande i skymundan till tredjepriset.

Attraversiamo vann långa E3 ifjol, men ordnade nu sin hittills största seger i karriären. Hästen är med i premiechansen och förstapriset uppgick därmed till fyra miljoner kronor. Sköter hästen gör Linda Weman.
– Han är så mysig. Han har så otroligt hög kapcitet. Det är lite extra när man varit med hela vägen. Han är en ultratalang, men som inte varit på topp sista starterna. Det blev lite annorlunda när Inti Boko hoppade och jag kom till ledningen. Det trodde jag inte ens existerade i drömmarna. Nu hade vi flyt och stolpe in. Det var nästan overkligt hur bra det blev, sade Erik Adielsson.

Svante Båth:
Det har varit lite brokigt på vägen hit. Det var lite som Erik sa att vi hoppade ned något hack efter försöket, men Derbyt har varit ett mål hela tiden. Lite brydd blev jag efter försöket. Jag trodde att han skulle vara bättre där, men det fanns lite små orsaker till det.

Björn Goop om galoppen med Inti Boko.
– Han rullade över. Vi tog ledningen, men han började fundera över var de andra tog vägen.

Det här var Svante Båths tredje inteckning i Svenskt Travderby. Han 2014 med Poochai och 2015 med Conlight Ås. Det var även Erik Adielsson tredje derbyseger. Han körde Conlight Ås till seger 2015, men vann också loppet med Lutfi Kolgjinis Joke Face 2010. Attraversiamo har vunnit tolv av 18 starter och sprungit in 8,2 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS