Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aubrion du Gers klar för Elitloppet: "Otroligt glad"

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Under tisdagen meddelade Solvalla att Aubrion du Gers är klar för Elitloppet.

Publicerad:

Med 42 segrar på 66 starter kallas Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) ofta för världens bästa valack. Nu ska han stångas mot eliten på Solvalla den sista helgen i maj. Det meddelade Anders Malmrot under tisdagseftermiddagen och Jean Michel Bazires nioåring blir därmed den fjärde hästen att bli klar för årets upplaga.

– Jean Michel Bazire har tackat ja med Aubrion du Gers och jag är otroligt glad över detta besked, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

I fjol vann hästen bland annat Kymi Grand Prix tillsammans med Jos Verbeeck och 2017 vann Aubrion du Gers mastersfinalen före bland annat Bold Eagle och Twister Bi.
Sedan tidigare är Readly Express, Propulsion och Dijon klara för Elitloppet.

– Jean Michel Bazire har som kusk tidigare segrat i Elitloppet med L’Amiral Mauzun och Exploit Caf och har nu med Aubrion du Gers chansen att vinna sitt första elitlopp som tränare, säger Malmrot.

Fakta Aubrion du Gers 

Ålder: 9 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 66 (42-4-6)
Intjänat: 2 198 197 Euro
Rekord: 1.10,5 (2 450 meter)
Ägare: Ecurie Jean Michel Bazire
Tränare: Jean Michel Bazire
Skötare: Julie Grenet
Nationalitet: Fransk
(källa: Solvalla)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS