Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blir det Olympiatravet?

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Solvato kan snart vara redo för comeback. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

För knappt tre år sedan vann han Olympiatravet.
Nu är Solvato på väg tillbaka efter en halsoperation och efter ett 1.16,5-jobb i dag på Åby låter Admir Zukanovic försiktigt optimistisk.

Publicerad:

Åttaårige Solvato (e. Donato Hanover) har inte startat sedan den 16 september i Kalmar, då hästen slutade oplacerad efter galopp. Därefter har han blivit opererad i halsen och tränats upp successivt. I dag gick Solvato ett 1.16,5-jobb inne på Åbytravet.
– Det kändes helt okej. Nu är det bara hoppas att han tar det här jobbet på rätt sätt och att allt känns bra även i morgon. Då får vi kanske så smått börja bläddra i propositionerna, säger Admir i en intervju till Åbytravets twitterkonto.

Den sistnämnde vill dock ändå ligga lite lågt när årets Olympiatrav kommer upp till diskussion.
– Jag vet vad som krävs om vi ska vara med och kämpa där, men samtidigt måste vi sikta högt med den här hästen om det ska vara någon idé. Han får helt enkelt bestämma det här själv och vi tar ett lopp i taget.

Admir berättar även att fjolårets E3-vinnare Donatello Sisu (e. Conway Hall) är redo för årsdebut.
– Han kändes fin i jobb i går, så nu siktar vi på comeback i ett fyraåringslopp på Jägersro nästa vecka.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.