Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Crowe vinner Derbystoet

Foto: Tomas Blomqvist
Foto: Tomas Blomqvist

En fenomenal Cash Crowe var bara bäst i Derbystoet. Petri Puros järnlady krossade motståndet från dödens - på nya löpningsrekordet 1.11,6a/2140 meter. 
– Hon är helt makalös, säger segerkusken Johnny Takter.

Publicerad:

Efter galoppen i Stochampionatet var Cash Crowe ute efter revansch i Derbystoet på ett soligt Jägersro under söndagen. Och vilket styrkedemonstration hon bjöd på i dödenssegern på nya banrekordet för fyraåriga ston. 

Frågan inför loppet var om Cash Crowe skulle sköta sig och Ready Cash-dottern var fläckfri i startrusningen där flera konkurrenter dessvärre gjorde bort sig. Fantasy River tappade stilen kort före att bilen släppt fältet och det blev galopper även för två andra försöksvinnare, Bugatti Brick och Ultra Bright, i första sväng. 

Det gjorde att Mulligan fick ledningen gratis och Thomas Uhrbergs fina Maharajah-dotter passerade första 500 på 10,4. Då var det dags för Johnny Takter och Cash Crowe att kliva in i handlingen på allvar. Takter lämnade andra par utvändigt bakom Unique Juni och valde dessutom att ge Mulligan en liten tryckare. Uhrberg hade dock inga planer på att släppa ledningen och passerade varvet på 1.12,3. 

Under slutvarvet höjdes tempot successivt och loppet skulle utveckla sig till en duell mellan de två täthästarna. I sista sväng började Cash Crowe grilla ledaren och med 100 meter kvar var greppet kopplat. Utan att se särskilt trött ut drog Cash Crowe undan till en mycket säker seger på suveräna 1.11,6a/2140 meter. Nytt löpningsrekord med en halv sekund och nytt banrekord för fyraåriga ston. 

Kusken Johnny Takter var både lättad och glad efteråt. 
– Jag är jättenöjd att hon får visa upp sig från en bra sida. Hon är helt makalös. Hon har alla ingredienser som en topphäst ska ha. En tjej som är helt fantastisk. Väldigt fin tävlingsinstinkt och fysik. 
– Hon mötte några riktigt bra men hon tuggade ner dem. 

Petri Puro har haft många fina stostjärnor genom åren och vann Derbystoet 2005 med Fama Currit. Men frågan är inte om Cash Crowe kan vara hans bästa. 
– Det går att jämföra henne med Camilla Highness och det är inget av mina ston som visat lika hög kapacitet i ett så här tidigt skede. Hon kan vara det bästa sto jag haft, sa Petri Puro i vinnarcirkeln efteråt. 

Cash Crowe som var premiechansad inkasserade två miljoner kronor för sin triumf och Mulligan belönades med en miljon för sin andraplats på 1.11,8. Trea blev Hans R Strömbergs Unique Juni, som fullföljde mycket bra med Peter Untersteiner i sulkyn. Bella Mont spurtade bra till fjärdeplatsen efter en invändig resa och Flo Jo Keeper och Uncertain Age tog också del av priskakan.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS