Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dante Boko klar för Elitloppet

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Lutfi Kolgjinis (första) bidrag till Elitloppet - Dante Boko! Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Efter lördagens svettiga prestation på Örebrotravet. Nu har förra årets Sweden Cup-vinnare, Dante Boko, belönats med en rosa biljett.
– Det är roligt att bli inbjuden, och framför allt är det roligt för ägarna som verkligen förtjänar att ha en Elitloppshäst, säger Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Dante Boko gjorde comeback i Sverige i april efter en lyckad Frankrike-sejour och visade i Gulddivisionen på Örebro senast att han sju år gammal kanske är bättre än någonsin. Efter en resa i tredjespår och dödens för Adrian Kolgjini bjöd han på ett mäktigt intryck över upploppet och gled i mål på nya banrekordet 1.10,0a/1.609 meter. En insats som gjorde att rösterna höjdes för att bjuda in förra årets Sweden Cup-vinnare till huvudnumret på Solvalla sista helgen i maj.
– Det var helt klart en av de bästa prestationerna på svensk mark i år, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Och på fredagsmorgonen kom den rosa biljetten som ett brev på posten. Om drygt två veckor väntar karriärens största uppgift för Going Kronos-sonen.
– Det är roligt att bli inbjuden, och framför allt är det roligt för ägarna som verkligen förtjänar att ha en Elitloppshäst, säger Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande från Solvalla. 

Lutfi Kolgjini har deltagit i de senaste sju upplagorna av Elitloppet och har totalt 15 elitloppstarter innanför västen (se faktaruta nedan). 

Klara för medverkan i Elitloppet är även franska trion Bold Eagle, Timoko och Up and Quick, svenske Propulsion, finske D.D.’s Hitman samt amerikanske Resolve. Nuncio är också inbjuden i egenskap av titelförsvarare.

 

FAKTA

Dante Boko

Nationalitet (ägare): Svensk (Stall Be The Best).
Tränare: Lutfi Kolgjini.
Kön: Valack.
Ålder: 7 år e Going Kronos – Margherita Rosa.
Startprissumma: Ca 5,7 miljoner kronor.
Rekord: 1.09,2.

FAKTA

Luddes Elitloppshästar

2001: Egon Lavec
2002: Egon Lavec
2003: Revenue, Tout Ou Rien
2004: Revenue
2007: Going Kronos
2008: Glen Kronos, Going Kronos
2010: Lavec Kronos
2011: Lavec Kronos
2012: Sebastian K
2013: Raja Mirchi
2014: Raja Mirchi
2015: Mosaique Face
2016: Mosaique Face

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS