Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Europaderbyt: Stjärnorna med i franska kvalen

Foto: Burt Seeger/Lars Jakobsson/TR Bild
Mister F Daag och Face Time Bourbon kvalar till Europaderbyt på tisdag. Foto: Burt Seeger/Lars Jakobsson/TR Bild

28 september körs Solvallas uttagningslopp till Europaderbyt. Dessförinnan hinner Vincennes med två stycken nu på tisdag. Sammanlagt 14 fyraåringar är anmälda och en av dessa är Face Time Bourbon.

Publicerad:

Sébastien Guaratos stjärna satte världsrekord i sin senaste start – Prix Jules Thibault på just Vincennes – och får på nytt Björn Goop i sulkyn. Ekipaget startar från spår fyra i det första försöket.

I det andra ställs tyskfödde Mister F Daag mot sex hemmahästar. Paul Haagorts häst, som vunnit på både Bjerke och Charlottenlund i år, kommer närmast från ett kvallopp hemma i Wolvega. Då stannade klockan på 1.14,5 över 2.100 meter – samma distans som ska travas i tisdagens uttagningslopp.

Finalen av Grand Prix l'UET avgörs på Vermo lördagen den 12 oktober och har plats för tolv hästar. Hur många som går vidare från vardera försök står klart när listorna till Solvallas uttagningslopp är färdiga. De kvalen körs den 28 september och i skrivande stund är nio hästar anmälda: Cab Lane, Campo Bahia, Global Welcome, Istanbul Boko, Kennedy, Sandsjöns Enzo, Smokin Joe, Stoletheshow och Zeus Bi.

FAKTA

Startlistor: Uttagningsloppen till Grand Prix l'UET på Vincennes

Försök 1:
1. Fastissime
2. Frisbee d’Am
3. Friendly Bourbon
4. Face Time Bourbon
5. Fresneaux
6. First du Noyer
7. Lover Boy

Försök 2:
1. Filoe de Jary
2. Ferreteria
3. Florida Sport
4. Fend la Bise
5. Mister F Daag
6. Fun Quick
7. Follow You

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS