Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambovinnaren siktas mot Elitloppet – som femåring

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Atlanta och Scott Zeron på Meadowlands. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

2012 deltog Rick Zeron i Elitloppet med Windsong Geant. Nu vill kanadensaren komma tillbaka – med hambletonianvinnaren Atlanta.

Publicerad:

Men först 2020, berättar Rick Zeron för Trav og Galopp-Nytt. Hans tanke är att ge Atlanta lugn säsong på hemmaplan nästa år för att sedan resa till Europa.
– Planen är att Atlanta ska starta i Oslo Grand Prix, Elitloppet och andra stora lopp i Skandinavien som femåring, säger Rick Zeron till TGN.

Om den tilltänkta turnén utfaller till belåtenhet är Zeron inte främmande för att förlänga vistelsen i Europa. Då kan även Prix d'Amérique komma på tal, berättar han för den norska sajten.
– Jag har det i åtanke. Beroende på hur Atlanta löser sina uppgifter som femåring kan det bli aktuellt. Både jag och de andra ägarna vill gärna resa med henne, säger Zeron.

För en dryg vecka sedan vann Atlanta Breeders Crown-finalen för treåriga ston. Starten var hennes fjortonde och sista för året och bokslutet säger åtta segrar och över en miljon insprunga dollar. Hästen är uppföd av svenske Stefan Balazsi.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS