Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag klarar inte en sån här elitloppshelg till"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Förra året var det startkaos med Bold Eagle i fokus. Den här gången ströks Readly Express samtidigt som både målettan och tvåan var nära att diskas.
– Jag tror inte att jag klarar en sådan här elitloppshelg till, kommenterade elitloppsgeneralen Anders Malmrot.

Publicerad:

Givetvis var det en mardröm för Malmrot att det kanske allra största affischnamnet i årets Elitlopp ströks inför finalen. Och på detta blev det flitiga diskussioner runt vallaovalen om segrande Dijon verkligen var i trav över mållinjen?

Och sedan om Jos Verbeeck regelvidrigt tog sig ut i andraspår dryga varvet från mål?
– Det är verkligen inte bra för hjärtat. Otroligt tråkigt det här med Readly Express, men samtidigt blev det lite bättre av att elitloppspubliken ändå fick chansen att tacka av honom. Vi hade verkligen inte heller velat se honom starta och kanske bräcka ner helt under loppet, fortsatte Malmrot, som bjöd in Dijon till Elitloppet redan i mitten av mars.

Detta efter att hästen slutat tvåa bakom Readly Express i Criterium de Vitesse.
– Dijon var faktiskt den första franska hästen jag bjöd in i år. Dessutom är det också den som jag fått mest skit för, att han inte hade i Elitloppet att göra. Så därför känns det ganska bra just nu av den anledningen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS