Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Midnight Hour mot Solvalla

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Midnight Hour och Iikka Nurmonen vid segern i Åby Stora Pris i fjol. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

För fjolårets vinnare av Åby Stora Pris planeras ett nytt besök i Sverige. Ossi Nurmonen siktar mot Solvalla, men frågan är om det blir Elitloppet eller Sweden Cup för hans Midnight Hour. Lördagens lopp i Kuopio får en avgörande karaktär.

Publicerad:

Midnight Hour har gjort sex starter i år och i den senaste slutade han fyra i Finlandia-Ajo. På lördag ska han återigen ut över elitloppsdistansen 1.609 meter. Den här gången i Kuopio i ett lopp för högsta klassen och tränaren Ossi Nurmonen har stor tilltro till sin häst.
– Han var riktigt bra i Finlandia-Ajo och jag tror att han kommer att prestera på hög nivå även i Kuopio. Spåret är bra och det är bara seger som gäller, säger Nurmonen till Ilta-Sanomat.

Med en seger och en bra prestation i Kuopio hoppas Ossi Nurmonen att Midnight Hour ska få hjälpa finskägde Nadal Broline med att försvara de vitblå färgerna i Elitloppet. Och räcker det inte hela vägen dit kommer Midnight Hour till Solvalla ändå.
– Oavsett vilket vill vi till Solvalla. Om det blir Elitloppet eller Sweden Cup får visa sig efter loppet i Kuopio, men har jag fått bra signaler från Sverige, berättar Nurmonen för Ilta-Sanomat.

Midnight Hour startar med spår två bakom bilen i lördagens lopp. För motståndet står bland andra T.Rex. Tapio Mäki-Tulokas häst är nedstruken till spår sju och körs av Mika Forss. 
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS