Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson: "Fruktansvärt fort över upploppet"

Nadal Broline slutade trea i Elitloppet och hyllades efteråt av kusk och tränare.

Publicerad:

Reijo Liljendahl har varit travtränare i drygt fem år. Under de åren har han haft två elitloppsdeltagare. 2013 slutade Formula One oplacerad i finalen, men bättre placering blev det nu fem år senare. Nadal Broline spurtade starkt över Solvallas upplopp och slutade trea tillsammans med Ulf Ohlsson. Nadal Broline som långt ifrån alltid haft det så enkelt.

– Nadal Broline är min kompis, en kompis jag är väldigt stolt över en dag som denna. Jag fick honom som utdömd som treåring, så det är en häst som jag spenderat många timmar med. Det har gjort att vi fått ett speciellt band, han betyder mycket, säger Reijo Liljendahl.

Väl i Elitloppets final blev det mesta fel för Nadal Broline. Långt bak hamnade han, men det spelade mindre roll för honom. Spurten bet starkt och på linjen lyckades han sätta nosen före Dreammoko.

– Det loppet han gör i dag ska normalt sett inte gå, han ligger sist 300 kvar alltså. Förutom att han inte direkt hade något flyt i loppet, så måste man ändå säga att han inte har samma hårdhet som många andra i loppet. Även om han gjort det bra, så har han inte mött yppersta eliten så många gånger, så förhoppningsvis fortsätter han utvecklas med de här riktigt tuffa loppen.

Hjärtat bultar för Nadal Broline och han kan inte nog hylla hästen, men även skötaren.

– Pernilla har gjort ett mycket bra jobb med honom, så hon är viktig för Nadal. Han är den bästa hästen jag har och det kommer det vara den bästa häst jag haft även den dag jag slutar, säger Reijo Liljendahl och tar en konstpaus innan han förtydligar:

– Han är speciell, säger tränaren märkbart tagen.

Ulf Ohlsson körde förtjänstfullt och precis som för Reijo Liljendahl betyder Nadal Broline det där lilla extra.

– Det är en av mina absoluta favorithästar, det är en häst som alltid gör sitt bästa, så det går inte annat än gilla honom. Han svarade för en mycket fin insats i dag, det var mycket långt fram till täten med halvvarvet från mål. Den spurt han levererar var fantastisk och han visar att han har i eliten att göra, säger Ohlsson som därmed precis som Reijo Liljendahl tog sin främsta placering hittills i Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS