Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Run Chica Run hela vägen

Neona Princess, Otrobanda och nu Run Chica Run. Peter Untersteiner vann Derbystoet för tredje gången och lade dessutom beslag på andraplatsen.
– Det blir bättre för varje gång, sade Halmstadstränaren efter storsegern.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Peter Untersteiners firar sin tredje seger i Derbystoet. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

"Du hamnar i tredje inner." Det fick Peter Untersteiner höra på gårdagens derbyfest, men Halmstadstränaren trodde sig kunna försvara innerspåret med Run Chica Run i årets upplaga av Derbystoet. 

Untersteiner fick rätt. Scarlet Knight-dottern tog hand om ledningen utan prut och öppnade första halvvarvet på 1.08,6.
– Hon höll sig förhållandevis lugn i dag, så jag var förvånad när den tiden kom upp. Det kändes inte så fort, sade Untersteiner som sedan fick dämpa tempot fram till slutkurvan.
– Då började de andra att smacka och då knakade nästan i skalmarna på sulkyn på Chica. Då är det gott att vara kusk!

Tackade skötarna efter segern

Knakade i skalmarna, ja. På upploppet Run Chica Run sprintade undan från dödenstravande Vamp Kronos och stallkamraten Mily i tredjespår. Mållinjen skars på tiden 1.12 blankt över full väg – den näst snabbaste segertiden i löpningens historia. Bara fjolårsvinnaren Cash Crowe har travat fortare (1.11,6). Seger var hästens åttonde i karriären och premiechansade Run Chica Run belönades med två miljoner kronor. Hästen ägs av familjen Levin från Malmö som också har fött upp henne.
– Jag vill tacka skötaren Hanna Johansson, som nu är mammaledig, och Linnea Meijer som tagit över och gör det lika bra, fortsatte Untersteiner efter sin tredje seger i Derbystoet.

Han har tidigare vunnit med Neona Princess (2014) Otrobanda (2016) och den här gången hade han dessutom tvåan och fyran i loppet. Ledarryggens Europhile Am var närmast bakom segraren för Jorma Kontio och Global Upper Style spurtade till fjärdeplatsen med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Galopp för Dibaba: "Inte bara hennes fel"

Mellby Free slutade trea, Maharani de Baroda femma och Vamp Kronos sexa. För Dibaba fick Derbystoet dock ett hastigt – och snöpligt slut. Roger Walmanns sto galopperade redan efter 250 meter.
– Jag försökte komma ned i banan och det var en lite strulig situation. Det var inte bara hennes fel att det blev galopp. Hästen kändes starkare och mer på alerten i dag, det gjorde hon, sade körande Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS