Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tornado Valley pausar – missar Elitloppet

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Anders Malmrot. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Anders Malmrot såg ut att ha ett exotiskt inslag på kroken. Men efter en dålig prestation står det klart att Tornado Valley inte kommer till Solvalla.

Publicerad:

Efter att ha gått obesegrad under fjolårssäsongen och avslutat med att vinna Nya Zeelands elitlopp, Inter Dominion Trotting Championship, växte Tornado Valley (e. Skyvalley) fram till en elitloppsaspirant. Både Anders Malmrot och kretsen kring hästen såg ut att hoppas på ett Sverigebesök.
Sedan inleddes även 2019 med ett par segrar innan det tog stopp för den åttaårige valacken från Nya Zeeland.

– Han var dålig i sin senaste start och kretsen tyckte att han kändes sliten efter att ha varit igång under vinterhalvåret. Nu kommer han att få en paus och pusta lite. Han är inte aktuell för Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Något annat exotiskt inslag lär det inte heller att bli.

– Det finns ingen annan jag har på gång. Det hoppet stod Tornado Valley för. Jag tycker att det är tråkigt, men det är hästar vi har att göra med.

Tornado Valley tränas av Andy Gath.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS