Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Up And Quick klar för Elitloppet

Foto: Claes Kärrstrand/ALN
Up And Quick är klar för Elitloppet. Foto: Claes Kärrstrand/ALN

Markus Myron lämnade beskedet under tisdagslunchen. Up And Quick är nästa häst att bli klar för Elitloppet på Solvalla den sista helgen i maj.

Publicerad:

Tidigare har Nuncio, Bold Eagle, Timoko och Propulsion blivit klara för Elitloppet. Nu har Solvallas sportchef Markus Myron också gjort klart med en femte häst. Det handlar om Up And Quick (e. Buvetier d´Aunou) som var tillbaka som en vinnare i sprinterloppet Criterium de Vitesse de Basse Normandie i Argentan i helgen.

Segertiden blev nya löpningsrekordet 1.09,4a/1.609 meter och förstapriset var 45.000 euro.
– Jag tycker att han var fantastiskt bra och det är kul att se honom tillbaka. Han har fina meriter med segrar i både Prix d'Amérique och Prix de France och det är helt enkelt en underbar häst som kommit tillbaka med besked efter sin svåra skada. Det är också klart att Franck Nivard kör hästen i Elitloppet, säger Markus Myron i ATG-Live.

Up and Quick startade på Solvalla under Elitloppshelgen 2013 och var då tvåa i Sweden Cup efter en fin insats. Örjan Kihlström satt i sulkyn den gången. 2015 vann han Prix d'Amérique tillsammans med Jean-Michel Bazire. Han var också tvåa i Prix d'Amérique 2014 där han besegrades av Stefan Hultmans Maharajah. Som femåring vann han också årgångsloppet Criterium des 5 ans. Up And Quick är nio år gammal och tränas Franck Leblanc. Han har sprungit in närmare två miljoner euro.

De inbjudna hästarna till Elitloppet:
Nuncio – fått inbjudan
Propulsion – tackat ja
Bold Eagle – tackat ja
Timoko – tackat ja
Up And Quick – tackat ja

Elitloppet avgörs söndagen den 28 maj på Solvalla

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS