Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatisk olycka i Boden

Foto: ATG
Det var dramatiska scener på Bodentravet när olyckan var framme i det fjärde loppet. Både hästar och kuskar ska enligt banan ha klarat sig utan större skador. Foto: ATG

I kvällens fjärde lopp på Bodentravet skedde en olycka. Två kuskar slungades ur sina vagnar, en stund senare kom beskedet från Bodentravet att både hästarna och kuskarna har klarat sig bra.
– Jag tror jag var ganska högt upp i luften för jag såg allting framför mig, sade Frida Sandberg, en av de inblandade kuskarna till Kanal 75.

Publicerad:

Det var i den sista svängen som olyckan var framme. High Hope Laday stannade på innerspår vilket gjorde att det blev stopp för bakomvarande Flybywire och Erica Guldhag. Bakom denne satt Mr Joke Diamond och Frida Sandberg som omöjligen kunde väja från situationen. Den sistnämnda hästen gick omkull på ett till synes dramatiskt sätt men ställde sig upp en kort stund senare.

Båda hästarna fångades in och en stund efteråt kom beskedet från Bodentravet att både hästarna och kuskarna har klarat sig bra. 

En av de inblandade kuskarna, Frida Sandberg berättade om händelsen för Kanal 75:s reporter Kajsa Gustafsson.

– Jag är lite skakad men tror att chocken har lagt sig. Jag låg kvar lite efteråt för att känna efter och hästen var jättelugn och snäll. Han låg bara och väntade och ställde sig sedan upp. Jag tror att jag var ganska högt upp i luften för jag såg allting framför mig. Det domnar från armbågen och ner men annars är det inte så farligt, sade Frida Sandberg till Kanal 75.

Då detta skedde i sista sväng blåstes loppet inte av.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.