Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ecurie D. på plats hos Svanstedt

Foto: PRIVAT
Glänsaren Ecurie D. går mot en spännande fortsättning på karriären i USA och nu har han anlänt till stall Svanstedt. Foto: PRIVAT

Efter drygt fyra veckors karantän har Ecurie D. anlänt till Åke Svanstedts gård i New Jersey.

Publicerad:

I samband med Elitloppet, där Ecurie D. (e. Infinitif) slutade sexa, kunde Travronden avslöja att ägarna till femåringen valt att flytta hästen från Frode Hamre till Åke Svanstedt.

Några veckor senare klev Ecurie D. på planet till staterna och nu, efter en tid i karantän, är han på plats hos Åke Svanstedt.
– Ecurie D. såg fin ut. Vi börjar med lite lugnare träning nästa vecka, säger Sarah Svanstedt.

Åke Svanstedt har tidigare sagt följande om matchningen för Ecurie D.

– Debuten blir nog i Maple Leaf Trot i Toronto 4 september. Därefter har han Dayton 2 oktober (Dayton Derby), Lexington 10 oktober (Allerage Trot) och Meadowlands 20 november (TVG-finalen). Men vi stressar inte utan han får tid på sig att acklimatisera sig. Det är väl egentligen nästa säsong som gäller för honom.

Ecurie D. har vunnit 15 av 21 lopp och tjänat 3,5 miljoner kronor. Rekordet 1.09,2 satte han i fjol vid seger i Fyraåringseliten på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.