Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt storlopp för Gimpanzee

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Marcus Melander med fyraårige Gimpanzee som redan sprungit in närmare 20 miljoner kronor. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Efter segern i John Cashman Memorial på tangerade löpningrekordet 1.08,4a/1609 meter. Nu är Gimpanzee redo för nya stordåd och på söndag går fyraåringen ut i Crawford Farms Open på Tioga Downs.

Publicerad:

Graduate Series, Hambletonian Maturity och senast John Cashman Memorial mot den äldre eliten på hambodagen. Marcus Melanders världsstjärna Gimpanzee har radat upp stora segrar under säsongen och efter årets fem starter är fyraåringen fortfarande obesegrad.

På söndag väntar en ny större uppgift för Gimpanzee och det handlar om Crawford Farms Open på Tioga Downs. Där ställs han bland annat mot Anette Lorentzons Guardian Angel Ås, som galopperade bort fina pengar i John Cashman senast, och Åke Svanstedts duo Soul Strong och Marseille.

Loppet går över 1609 meter auto och den samlade prissumman är 200.000 dollar.-
(häst-tränare)
1. Crystal Fashion - Jim Campbell
2. Guardian Angel Ås – Anette Lorentzon
3. Majestic Player A – Walter Haynes Jr
4. Gimpanzee – Marcus Melander
5. Lindy The Great – Julie Miller
6. Reign of Honor – Marcus Melander
7. Mission Accepted – Ron Burke
8. Soul Strong – Åke Svanstedt
9. Marseille – Åke Svanstedt
10. Don't Let'em – Nancy Takter

Travronden pratade med Marcus Melander efter hambodagen och då berättade han om höstens stora mål och planerna för nästa års säsong.
– Längre fram är Maple Leaf Trot i Kanada. Det beror lite på om vi kan komma in i landet. Hästar är inga problem men människor är krångligare just nu. Jag vill inte lämna över hästen till vem som helst.

Hur blir det nästa år?
– Det beror så klart på om han tävlar vidare. Jag tror nog att ägarna är sugna på det. Samtidigt finns det ett stort avelsvärde i hästen. Vem skulle inte vilja betäcka ston med honom? Han har bra psyke, fina unghästmeriter och nu visade han att han har utvecklats och kommit tillbaka ännu bättre som fyraåring.

Blir det Sverige om det blir tävling?
– Elitloppet var ju högt upp på listan i år och det lär det vara även nästa år.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.