Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos till Finland

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Aetos Kronos är klar för Kymi Grand Prix i Kouvola. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Elitloppsfinalisten Aetos Kronos är klar för finska storloppet Kymi Grand Prix.

Publicerad:

Det är tätt på given när det gäller större löpningar för högsta klassen. Till helgen avgörs såväl Jämtlands Stora Pris som Oslo Grand Prix och veckan efter handlar det om Norrbottens Stora Pris i Boden samt Kymi Grand Prix i finska Kouvola. Till det sistnämnda loppet är nu sex hästar klara, däribland Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos. Sedan tidigare har Riordan varit tvåa och trea som bäst med Lisa America.

– Jerry Riordan har besökt oss med topphästar genom åren vid flera tillfällen och vi har goda relationer med varandra. Aetos Kronos är förmodligen den bästa häst han någonsin haft och det är med stor glädje och stolthet jag kan berätta att han nu kommer till Kouvola, säger banans vd Arto Hytönen till Hevosurheilu.

Förutom Aetos Kronos är även Ce Bello Romain, Delia du Pommereux, Grainfield Aiden, Next Direction och Björn Goop-tränade Short In Cash klara. Loppet avgörs över 2.100 meter med bilstart och förstapriset är hela 100.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.