Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny chans för Antonio Tabac i Finland

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Årets upplaga av St Michel Ajo börjar ta form och nu är Jörgen Westholms Antonio Tabac klar för storloppet i Mikkeli.

Publicerad:

Antonio Tabac (e. Crazed) kom till Jörgen Westholms träning i vintras och slog till i Norrbottens Stora Pris näst senast på 1.11,1a/2140 meter. Efter det bar det iväg till Kouvola i Finland för Kymi Grand Prix. Tillsammans med Olle Koivunen hittade åttaåringen inledningsvis ner till vinnarhålet, men efter ledarskiften där framme satt ekipaget i fjärde invändigt med varvet till mål. När luckan kom in på upploppet var det försent och Antonio Tabac blev oplacerad som sexa i mål, först utanför prispengarna.

Nästa söndag, den 19 juli, kan det bli revansch på finsk mark för Antonio Tabac. Jörgen Westholm har fått en inbjudan till St Michel Ajo och tackat ja, enligt den finska tidningen Hevosurheilu. Mika Forss kommer att sköta tömföringen enligt tidningen.

Sedan tidigare är Missle Hill och Makethemark klara. Förstapriset i sprinterloppet är 70.000 euro, med en banrekordbonus på 10.000 euro. Varenne innehar banrekordet på 1.09,3a som noterades vid segern i St Michel Ajo år 2002.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS