Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säker seger för Geoffrey d’Am

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goops Geoffrey d'Am tog en säker seger på Vincennes. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Framgångarna fortsätter för Björn Goop. På Vincennes lotsade Eric Raffin Geoffrey d’Am till en säker viktoria från ledningen.

Publicerad:

Prix de la Correze (€29.000), öppet för fyraåriga hingstar och valacker, gick till Björn Goops Geoffrey d’Am (e. Timoko). Goop körde själv på Solvalla denna dag, men Eric Raffin stod för en fin kuskinsats bakom hingsten.

Från ledningen hade Geoffrey d’Am inga som helst problem att avgå med segern. Raffin gav full marschorder till sin styrning in på upploppet och hästen svarade med att gå undan till seger med ett par längder. Segern var den första för Geoffrey d’Am sedan 10 januari. Klockan stannade på 1.15,6/2700 meter.

Kretsen kring vinnaren inkasserade 13.050 euro. Go Fast Roc och Genevrier tog hand om andra- och tredjeplatsen.

I grupp I-loppet Prix des Elites (e. 170.000) i monté stod Philippe Allaire-tränade Feeling Cash (e. Ready Cash) för en strong insats när han höll undan över Vincennes upplopp tillsammans med Eric Raffin. I loppet, öppet för tre- till femåriga hingstar och ston kom vinnaren i mål på 1.10,6/2200 meter närmast före Flamme du Goutier och Fado du Chene.

Kretsen kring Feeling Cash inkasserade 76.500 euro för segern vilket innebär att hästen sprungit in mer än en miljon euro under sin karriär. Den femårige hingsten har tidigare vunnit sex stycken grupp II-lopp, varav fem i monté. Det här var första segern i grupp I-lopp-sammanhang.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.