Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Rätt tid att tacka henne”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Erik Adielsson bakom Uza Josselyn. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Hon har presterat på högsta nivå och vunnit stora lopp även i Sverige. Gårdagens start i Critérium de Vitesse blev Uza Josselyns sista, berättar tränaren René Aebischer. 

Publicerad:

Rygg ledaren blev tredje invändigt som till slut blev fjärde invändigt. Därifrån spurtade Uza Josselyn (e. Love You) okej till sjättepriset i Critérium de Vitesse under söndagen. Efter loppet bestämde sig tränaren snabbt att det var färdigtävlat, vilket Equidia var först med att berätta. 
– Ja, så är det. Hon uppförde sig korrekt i loppet som vanligt, men inte på den nivån som jag hoppades, säger René Aebischer till Travronden. 

Det nioåriga stoet avslutat därmed karriären med över 13 miljoner kronor på kontot och en rad fina prestationer att minnas. Inte minst på svensk mark.
– Båda grupp I-segrarna i Sverige är med bland höjdpunkterna i hennes karriär.

Det var under fjolåret som Uza Josselyn tillsammans med Erik Adielsson slog till i både Årjängs Stora Sprinterlopp och EM för ston. Utöver det har hon även varit med i Elitloppet 2018 och 2019.
– Hon har haft en fantastisk karriär och alltid varit i fin kondition utan hälsoproblem. Det är rätt tid att tacka henne nu och prova avelsboxen istället.

Vem blir första hingsten?
– Vi har diskussioner med personer i USA om det eventuellt kan bli Muscle Hill. I annat fall blir det nog Maharajah. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS