Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frode Hamre inför V86 på Bjerke

Foto: TR Bild
Frode Hamre. Foto: TR Bild

Solvalla delar den här veckans V86 med en annan huvudstadsbana – Bjerke.
Där har Frode Hamre flera hästar till start. Däribland svenskfödde fyraåringen Hulken Sisu.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Hulken Sisu har matchats flitigt på svensk mark på sistone. För tre starter sedan spurtade han starkt som trea i ett uttagningslopp till Derbyt och i starten efter tog han samma placering i S:t Leger.

Senast var Hulken Sisu ute i ett försök till Breeders Crown på Färjestad men galopperade över mållinjen.

– Han kom aldrig riktigt in i matchen på Färjestad senast men gick bra till slut och att han galopperade över mål var mer otur. Hästen ser väldigt fin ut. Allt verkar bra i träningen och han är fräsch och fin. Startspåret blev perfekt för hans del och han har ju mött väldigt bra hästar i de senaste loppen. Här känns det som han går ned i klass. Han måst räknas med bra chans, säger Frode som har ytterligare två hästar i loppet.

Den ena är Global Undefeded som inledde sin karriär som obesegrad i fjorton starter och som har fortsatt att hålla segerprocenten hög. I år har hästen vunnit sex lopp och han kommer närmast från ett tredjepris efter en vass avslutning.

– Han har också gjort det väldigt bra. Senast avslutade han på ett mycket bra sätt och gången före det vann han från långt nerifrån kön. Det är en allround häst som verkligen håller toppform. Vi ändrar inget inför den här starter och han är bra nog för att kunna vinna också. Om han kan slå Hulken Sisu.

Brage Hindö är stallets tredje kandidat i den inledande avdelningen. Åttaåringen spurtade bra för två starter sedan men galopperade på frammarsch senast på Bjerke.

– Brage Hindö gick bra näst senast på Färjestad då det gick riktigt fort till slut. Senast hoppade han i sista sväng, men hästen är lite känslig när han får gå ute i spåren på det viset. Annars håller han också bra form och även om läget är dåligt kan det inte bli så farligt ändå. Det bara är åtta hästar med i loppet. Vi kör med barfota runt om på honom nu och det ska vara en förbättring.

V86-7 är ett stolopp där Frode Hamre plockar ut två treåriga ston som ställs mot äldre kamrater. Det tror dock knappast tränaren ska vara några problem. De båda jänkarstona har visat hög kapacitet.

A Perfect Dutchess har hunnit med tre starter i den norska regin och imponerade stort på Jarlsberg senast när hon lämnade motståndarna med många längder.

– Det är en riktigt fin häst det här. Hon är bara tre år men det spelar inte någon roll i det här loppet som det känns. Hon har mött äldre hästar i de tidigare loppen också. Hon var trea bakom Fidanza näst senast och den är bra men min häst ska nog ha bra chans här. Nu blir det barfota fram och så sätter vi på ett helstängt huvudlag. Det ska bli intressant, det är en riktigt fin modell.

Jämngamla Callas verkar också funnit stilen. Hon kommer till det här loppet med två raka segrar. Båda tagna den tunga vägen.

– Hon har gjort det väldigt bra i sina senaste lopp. Hästen verkar ha stabiliserat sig. Hon vann från utvändigt om ledaren senast och fick en liknande resa gången före också. Det känns som att hon är riktigt, riktigt på gång nu, den här lilla märren. Hon är lite dålig från start ännu, men fick för hennes del det absolut bästa spåret. Hon skulle gynnas av överpace här. Det är jämnt mellan mina två i loppet, skulle A Perfect Dutchess få gå utan rygg, kan det gynna Callas.

Vilken tror du är den bästa vinstchansen från stallet?

– De är bra hästar alla mina och alla ska räknas, men måste jag välja är det kanske Hulken Sisu som jag tror är den allra bästa chansen, säger Frode Hamre.

DANIEL U OLSSON – KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.