Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Doping i Oslo GP kostade drygt 500.000 nkr

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Urlo dei Venti var först i mål i fjolårets Oslo Grand Prix men fråntogs segern efter ett positivt dopingprov. Nu har bötesbeloppet kommit. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Drygt en halv miljon norska kronor blev bötesbeloppet för Urlo dei Ventis positiva dopingprov från Oslo Grand Prix för nästan precis ett år sedan.

Publicerad:

Det är domskomiteen i norska travförbundet (DNT) som behandlat det här dopingfallet. Urlo dei Venti diskades som måletta efter positivt dopingprov i avseende på kortison.
– Beslutet kom i dag. Domskomiteen har dömt tränaren Gennaro Casillo till böter på 541.283 norska kronor för oaktsamhet vid överträdelse av DNT:s dopingreglemente. Bötesbeloppet är framräknat genom prispengarna i loppet samt genomsnittligt inkörda pengar under de tre senaste åren, säger DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer till Trav Og Galopp-Nytt.

Domen liknar det principutlåtande som kom från påtalekomiteen redan i januari. Frågan är varför det tagit så lång tid, nästan ett helt år?
– Huvudorsaken är arbetet med översättning till italienska. Vi måste vara helt säkra på att de förstår vad det handlar om. Sedan har båda parterna kommit med flera inlägg vardera, berättar Buer vidare för TGN.

Den här domen behöver inte vara slutgiltig eftersom det finns möjlighet att överklaga till apellkomiteen.

Se fjolårets Oslo Grand Prix här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS