Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi kan glömma Cleangame"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Inget flyg och mindre prispengar – Oslo Grand Prix får en enklare kostym nästa år. Därför räknar arrangörerna redan nu bort sin drömhäst från Frankrike.
– Jag tror att vi kan glömma Cleangame, säger Bjerkebasen Arnlioth Heltberg till Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Jean-Michel Bazire öppnade nyligen dörren för Bjerke i den franska facktidningen Paris-Turf. Där nämnde han Oslo Grand Prix som en tänkbar uppgift för Cleangame nästa år, men nu har förutsättningarna förändrats.

Trav og Galopp-Nytt rapporterar nämligen om att den norska travsportens stålbad får konsekvenser för storloppet på Bjerke. Prispengarna ska sänkas och dessutom blir det inte någon flygtransport för utländska hästar.
– Det betyder att de allra flesta av de aktuella franska hästarna faller bort, säger Bjerkebasen Arnlioth Heltberg till TGN.
– Många av dem är avelshingstar och kan inte vara borta så länge från stationerna. En häst som Cleangame är valack, men det är inte sannolikt att Jean-Michel Bazire skickar honom landvägen till Oslo för att starta. Då väljer han andra lopp.

Att flyget försvinner står alltså klart, däremot diskuteras fortfarande andra frågor om formatet för nåsta år.
– Vi ska försöka att behålla Grand Slam-statusen som ett av de största loppen i Europa. Det är inställningen från administrationen, men det är styrelsen som bestämmer, säger det norska travförbundets generalsekreterare, Svein Morten Buer, till TGN.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS