Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jonathan Carré historisk i sadeln

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Jonathan Carré efter en av många segrar i år. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

När Jonathan Carré passerade mållinjen med Brat Rod på Solvalla på fredagen noterades han för årets 62:a seger i sadeln. Aldrig någonsin har en montéryttare vunnit lika många lopp under ett och samma år i Sverige.

Publicerad:

Jonathan Carré fortsätter att fira fina framgångar som montéryttare. Solvalla bjöd på två montélopp på fredagen och Carré var bäst i bägge. Det gör att han är uppe i 62 montésegrar på svensk mark i år – fler segrar än någon någonsin lyckats med tidigare.

Fredagens första segerhäst var Fredrik Wallins Bad Manner (e. Lucky Chucky) som ledde hela vägen på 1.13,6a/1640 meter. Andra segern bärgades med Mika Haapakangas Brat Rod (e. Broad Bahn) som debuterade under sadel och var snabbast till slut på 1.15,8a/1640 meter.

– Det blev en väldigt fin dag. Jag vill rikta ett stort tack till alla ägare och tränare som låter mig få chansen tillsammans med fina hästar, säger Jonathan Carré i segerintervjun på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.