Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Sture glänste på svenskt rekord

Foto: TR BILD
B.W.Sture showade med Jonathan Carre på Bollnästravet och var överlägsen på svenskt rekord. Foto: TR BILD

B.W.Sture stortrivs under sadel. På Bollnästravet slog åttaåringen till på svenskt rekord i monté efter en läcker prestation tillsammans med Jonathan Carre.

Publicerad:

Jan-Olov Perssons B.W.Sture (e. Moe Odin) är i toppslag för dagen och det visade han inte minst häromveckan när han hängde på bra som tvåa bakom Odd Heraklas i Bollnästravets Elitsprint.

På fredagen var B.W.Sture tillbaka i Bollnäs och nu gällde det monté med Jonathan Carré på ryggen. Duon stod på 40 meters tillägg i sprintloppet och löste uppgiften på allra bästa vis. B.W.Sture var snabbt ifatt täthästarna och efter att ha gått först i andraspår reds han till täten in mot slutsvängen när ledaren Sundbo Komet galopperade. Åttaåringen  dundrade sedan undan i en snabb avslutning till en överlägsen triumf och Carrré kunde bjuda på segergest i lugn och ro.

Tiden landade på svettiga 1.23,0/1680 meter och det innebar nytt svenskt rekord med råge för sexåriga och äldre kallblod. Wilda Fille, som blev sexa i dagens lopp efter galopp, hade det tidigare rekordet på 1.24,6 från februari 2019. 

B.W.Sture har tagit sex segrar på sina nio försök under sadel.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.