Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnfylld kallblodskväll

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Ängsborken gör intressant comeback för Jimmy Jonsson under Sleipnerdagen på Bergsåker. Han är en av många stjärnor på plats den här fredagskvällen. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

För sjätte året i rad arrangeras under fredagskvällen Sleipnerdagen på Bergsåker. Det kryllar av stjärnhästar i de tio kallblodsloppen.

Publicerad:

I fem av de tio loppen körs det om ett förstapris på minst 100.000 kronor, vilket också avspeglar sig i startlistorna. Redan före V64-spelet, i lopp 2, avgörs Medelpads Hästavelsförenings Treårslopp med 100.000 till vinnaren. Här ska svenske kriterietvåan, Bäcklös Faron (e. Järvsö Tore) försöka ta 20 meter på Tekno Eld och ytterligare 20 meter på sex andra treåringar över 2140 meter.

Kallblodsfesten fortsätter i V64-inledningen (lopp 4) med Bergsåkers Stora Femåringspris. Visserligen bara sex startande, men intressant comeback gör här Alf Jonsson-tränade Ängsborken (e. Bork Odin). Miljonären har haft mycket avelsarbete i år och inte startat sedan slutet av februari. Motstånd saknas dock inte och även här är det 100.000 kronor i förstapris.

Monté-SM för kallblod går som V64-3. Här är förstapriset 150.000 kronor och fjolårsvinnaren Wilda Fille rids av Jennifer Oscarsson. Noterbart är att Simon Wall-tränade Silver Jossan också finns med, hästen som alldeles nyligen segrade i Sto-SM för kallblod på Hagmyren. Här får Clara Jonasson chansen.

I Slepners Nordiska Kamp (V64-6) kommer han ut igen – Gunnar Melanders SM-etta Månlykke A.M. Ett fjärdespår på tillägg kan dock försvåra en del. Här är förstapriset 150.000 kronor och distansen 2640 meter.

I tionde och sista loppet ska norske derbyvinnaren Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) ut på nytt. Öystein Tjomsland är själv på plats och kör den här kvällen och möter bland annat Järvsö Elling och Alf Jonssons Tekno Jerven. Den sistnämnde har inte startat sedan slutet av mars. Förstapriset är 100.000 kronor och distansen även här 2640 meter.

 

Här är alla startlistorna.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS