Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Crebas: ”Vi går all in”

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Hans Crebas tror mycket på Inez Alki i dag på Axevalla. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Hon vinner i nästan hälften av sina starter och imponerade stort vid segern näst senast. Hans Crebas Inez Alki kan slå till även på Axevalla.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Nu blir det barfota runt om för första gången på Inez Alki som är ett hett segerbud på Grand Slam 75.

– Vi går all in och det blir även jänkarvagn för andra gången. Hon är absolut en av de som kan vinna loppet, säger Hans Crebas.

Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på flera sportsliga höjdpunkter. I Guldstoet blir Björn Goops segerstaplare Hill’s Angel storfavorit. Och i det andra testet till Stochampionatet ska kullens drottning Diana Zet genrepa över den långa distansen inför de stundande kvalen senare i sommar.

Vid sedan av dessa körs det även Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp. Ett damlopp där Emilia Leo är favorit bakom Hans Crebas-tränade Inez Alki. Det femåriga stoet har tagit tio segrar på 24 starter och varit bland de tre främsta i 18 av dessa. Hon inledde karriären i Holland hos Hugo Langeweg J:r och kom till Hans Crebas i fjol höstas. Där har framgångarna fortsatt och det har blivit fyra segrar och tre andraplatser på tio starter i den nya regin.

– Inez Alki (GS75-7) har betytt väldigt mycket för mig. Hon har tjänat mycket pengar på kort tid och är en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Hon är mysig att hålla på med och dessutom är hon bra. Hon har levererat nästan varje gång och nästan aldrig gjort ett dåligt lopp. Det är en riktig reklamhäst för mig, säger Hans Crebas och fortsätter:

– Hon var jättebra när hon vann på 1.12,2 med krafter kvar på Jägersro näst senast från dödens. Vi kollade upp henne efteråt och hittade inga fel. Men på Mantorp senast hängde hon mycket på en töm och när vi kollade upp henne igen efteråt så hittade vi lite småsaker. Hästen var inte helt körbar till slut och blev åtgärdad efteråt.

Inez Alki är favorit i GS75-avslutningen från spår fem bakom startbilen. Axevalla-tränaren vill gärna vinna det här loppet på hemmaplan, där förstapriset är 150 000 kronor.

– Min häst är lite ojämnt startsnabb och ibland kan hon öppna väldigt fort. Hon spetsade från spår åtta bakom bilen i V75 på Axevalla en gång. Emilia får köra till lite från start, men jag vet att Mr Southwind som är invändigt är väldigt startsnabb.

– Hon har gått i dödens i två lopp på raken på slutet och helst vill man undvika dödens den här gången. Det är ett jämnt lopp där positionerna kommer att avgöra. Emilia är duktig och hon är absolut en av de som kan vinna loppet, säger Hans Crebas.

Du gör en del spännande ändringar i balans och utrustning, berätta vad?

– Det blir barfota runt om för första gången. Dessutom blir det jänkarvagn, precis som näst senast när hon vann. Vi går all in den här gången.

MICHAEL CARLSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.