Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De kvalade in till Juniorchansens sommarfinal

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Halmstadkusken Gustav Johansson tog hem grundserien i Juniorchansen och den 7 augusti väntar finalen på Rättvikstravet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Lördagen den 7 augusti på Rättvikstravet körs den allra första finalen inom Juniorchansen. Nu är det klart vilka 15 kuskar som får vara med.

Publicerad:

Kuskar och ryttare under 18 år får sedan årsskiftet inte delta i totalisatorlopp, utan medverkar i Juniorchansen mot både jämnåriga och äldre. Juniorchansen utgör också en egen tävlingsserie för de minderåriga och nu är den första grundserien för kuskar avverkad. 

92 lopp mellan den 1 mars och 17 juli ingick och de 15 kuskar med bäst placeringar har kvalificerat sig för sommarfinalen på Rättvikstravet.  Gustav Johansson, som fick tävla i grundsserien fram till sin 18-årsdag i slutet av juni, toppar listan före Alex Persson och Moa Fredriksson.

De 15 finalisterna är följande:
Gustav Johansson  (Hd)
Alex Persson (Hd)
Moa Fredriksson (Bo)
Malte Handfast  (Ax)
Emelie Pettersson (Bs)
Axel Ritzman (Hd)
Ella Halvarsson (Ro)
Ella Ung (Bs)
Sandra Demby  (U)
Mika Stafström  (J)
Nicole T Edqvist  (F)
Frida Johansson  (År)
Maja A Odder (J)
Victor Sundgren (Ax)
Selma Lindberg  (År)

Finalloppet är för varmblod som tjänat mellan 100.000–350.000 kronor och samtliga startande som fullföljer loppet är garanterade minst 5.000 kronor. Startanmälan är den 1 augusti.

I oktober körs montéfinalen inom Juniorchansen och annandag jul går den andra sulkyfinalen för året.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.