Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är ett givet streck"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jörgen Westholm har flera V75-hästar till start under påskhelgen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jörgen Westholm inleder påskhelgen med V75 i Gävle under skärtorsdagen och rundar av densamma med V75 hemma på Romme på söndag. Och han tror på segerchans med flera av sina hästar.

Av: Kanal 75
Publicerad:

”Spring Race” med V75 torsdag till söndag står för dörren och en huvudrollsinnehavare är Jörgen Westholm. När påskkärringarna drar till Blåkulla väljer han att åka till Gävle med tre hästar och han låter segersugen med två av dem. 

Ur spelsynpunkt är Geronimo Am (V75-3) högintressant. Femåringen vann karriärens två första lopp men har sedan gått segerlös ur tio starter. Nu tror emellertid hans tränare att han har hittat rätt balans på hästen, som inte tillhör favoriterna.

– Han kändes väldigt bra senast i Eskilstuna. Han satt fast där och fick travet att stämma. Han är lite grov i aktionen och har slagit sig på sina armbågar och kommit ur rytmen på grund av det, men nu hade vi lättat honom och hade lite sommar-vår-balans på honom, och det var han väldigt fin på. 

– Jag tycker att han är ett givet streck för han har betydligt bättre kapacitet i sig än vad jag har lyckats visa upp på banan och som han kändes senast var nog det bästa jag har känt honom, säger Westholm.

Han tror inte på någon segerchans med Silver Grace (V75-4) från spår åtta bakom startbilen men låter desto mer uppåt på Reven Dejavu (V75-7).

– Han var väldigt fin vid segern i Gävle senast. Jag vet inte riktigt hur snabb han är i volt men skulle det vara så att jag kan trycka iväg honom ordentligt och få spets är vi absolut med i segerstriden.

Pekar ut het duo på hemmaplan

Till söndagens V75, den sista omgången i Spring Race och den där en multijackpot ska delas ut, har Jörgen Westholm anmält åtta hästar. När vi ber honom lyfta fram de han tror mest på nämner han en duo.

– Om inte Marre’s Dreamboy (V75-1) hoppar från sitt kluriga fjärdespår i volten är han ett måstestreck. Global Attention (V75-3) ser också fin ut i träningen och han har ett fint utgångsläge. Det är väl de två som är de absolut hetaste från team Westholm på söndag.

OLA JOHANSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.