Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolossalt intresse i Vaggeryd

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Till tisdagens lunchtävlingar i Vaggeryd har banan tillämpat en delningsproposition. Med stort intresse som följd.

Publicerad:

Flera gånger om har delningspropositionerna visat sig populära inom svensk travsport. Vaggeryds lunchtävlingar på tisdag är inget undantag. Hela 211 hästar är anmälda till en och samma proposition som är öppen för hästar med högst 1,8 miljoner kronor på kontot. Förstapriset i loppen blir 20.000 kronor.

– Det var anmärkningsvärt mycket anmält, särskilt med tanke på att det var 20.000 kronor i förstapris. Det var stort intresse tidigt och det bara fortsatte att fyllas på med hästar. Det är glädjande att det är många som vill vara med och tävla eftersom det emellanåt diskuteras att det är få hästar i loppen. Dessutom såg kvaliteten ut att vara god, säger Jan-Olof Molin, sportchef på Vaggerydstravet.

Hur tänker du som sportchef kring delningspropositioner överlag?

– De verkar populära och det anmäls mycket hästar till delningspropositionerna. Det är inte omöjligt att de blir vanligare i framtiden. Man skriver propositionerna för de som ska anmäla sina hästar till loppen. Så länge det finns ett stort intresse för en viss typ av propositioner känns det som en stark faktor.

96 av dessa hästar kommer till start vilket innebär att 115 hästar inte ges möjlighet att starta.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS