Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindblom har väntat in starten i Bollnäs

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Chapuy vid sin seger under elitloppshelgen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

En väntan sedan i maj på det perfekta loppet. Åke Lindblom har siktat på bronsloppet i Bollnäs halva sommaren med Chapuy och hade dessutom tur i spårlottningen i sprinterloppet.
– Hästen känns kalasfin och vi hoppas förstås på att få köra i ledningen hela vägen!

Av: Kanal 75
Publicerad:

Örebrotränaren Åke Lindblom är noga med vilka uppgifter han ger sexårige Chapuy. I år har valacken endast startat fyra gånger och på lördag sker det femte framträdandet i bronsdivisionen (V75-7) i Bollnäs. 1640 meter är önskedistansen och lottningen gav innerspåret bakom bilen. Chapuy ser ut att bli omgångens näst största favorit bakom Timo Nurmos Champ Lane. 

– Jag måste medge att det ser väldigt bra ut, säger Åke Lindblom.

Sista söndagen i maj blev det seger i Ungdomseliten på Solvalla tillsammans med Anders Eriksson efter ledning hela vägen. Lindblom har fortsatt leta sprinterlopp till hästen i sommar och fastnade för brons i Bollnäs i slutet av juli.

– Det var lite jobbigt att förklara för ägaren varför jag inte skulle starta på halva sommaren. Ha ha! Men Chapuy passar ju bäst på kort och det var mycket distansen som gjorde att jag ville vänta till det här loppet, säger Åke Lindblom.

Chapuy står nästan på kronan rätt inne i lördagens lopp med sina 898 200 kronor intjänade i ett lopp där hästarna får ha högst 900 000 kronor på sig. 

– Det var på håret att han klev över gränsen - han hade helt enkelt inte ”tålt” mer än 2000 kronor i sommar. Nu när vi var kvar i klassen ville jag prova det här racet.

Plumparna från stängda spår

Fyra starter över sprinterdistans har det blivit i år, varav två slutat med seger från ledningen. Plumparna har kommit då det handlat om bakspår.  Chapuy har tagit sju av sina åtta segrar i sprinterlopp och är en effektiv frontrunner. 

– Han var fruktansvärt fin under elitloppshelgen. Jätteroligt alltså efter att det hade krånglat i två starter. I årsdebuten vann han ju på en 10-tid. Motståndet har jag kollat nu och det är tuffa hästar så klart. Men jag har min tanke klar. Han är startsnabb så det är ledningen vi vill åt. Jag vet att han springer en 10-tid om han är frisk och då borde det kunna räcka en bit tycker jag.

• Inga frågetecken för formen efter tävlingsuppehållet då?
– Nej, han gick jobb i måndags och kändes jättefin. Han har varit fin hela tiden. Det blir inga ändringar i utrustningen utan vi kör som vanligt. Eftersom det var ett tag sedan han startade så han har jättefina fötter och det blir barfota igen. Vi har bara 25 mil till Bollnäs och åker över dagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.