Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionsdyringen Eyewink Kronos kvalar

Foto: TR BILD
På torsdag kvalar Timo Nurmos Eyewink Kronos på Solvalla. Foto: TR BILD

Som ettåring kostade Eyewink Kronos 3,1 miljoner kronor på auktion. Nu är stoet redo för kval – Timo Nurmos har anmält treåringen till kvallopp på Solvalla kommande torsdag.

Publicerad:

Hon var dyrast av alla hästar på auktionerna 2021.  Eyewink Kronos (e. Muscle Hill – Oyster Kronos) ropades in av Björn Goop men ägs i dag av Jean-Pierre Barjon och finns i Timo Nurmos träning. Hon köptes på Solvalla Yearling Sale för 3,1 miljoner kronor.

Oyster Kronos sprang för egen del in 1,7 miljoner kronor på tävlingsbanan. Hon har tidigare i aveln lämnat bland andra Beyond Kronos.

– Jag lägger ingen vikt vid stam eller prislapp utan ger samma chans till alla hästar. Framtiden får visa vilken av hästarna i kullen som är bäst, sade Timo Nurmos till Travronden om Eyewink Kronos tidigare år.

I kvalet kommer Eyewink Kronos att köras av Jorma Kontio.

Samma tävlingsdag debuterar Calgary Games halvbror Fame And Glory (e. Tactical Landing – Olympia Tilly). Den treårige hingsten kvalade i mitten av maj på 1.19,8/2140 meter med Björn Goop i sulkyn. Det är också Goop som kör hästen i torsdagens lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.