Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshästen ut i kvallopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Heavy Sound inför Elitloppet förra året i sällskap med Daniel Redén och förstekusken Kenneth Haugstad. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter ett tävlingsuppehåll på drygt ett år är den sjufaldige miljonären anmäld till Solvalla.

Publicerad:

Det är åttaårige Heavy Sound (e. Ken Warkentin) vi pratar om. Hästen har inte startat sedan han underpresterade i sitt elitloppsförsök förra året. Hästen har bland annat varit på rehabträning hos Caroline Holm under nästan fyra månader, men återkom till Daniel Redéns stall i början av det här året. Nu är hästen redo för comeback och det hela inleds med allt att döma med ett kvallopp på Solvalla tisdagen den 23 juni (anmälan går ut på onsdag).

Heavy Sound vann redan som treåring en E3-final och slutade året efter tvåa i Svenskt Travderby i Roger Walmanns regi. Hos Daniel Redén är vinsten i Mikkeli 2018 den största hittills i prispengar räknat. Hästen har sammanlagt ordnat 19 segrar och tjänat drygt 7,5 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.