Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop: "Han är bara lugnt tränad"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På onsdag dyker topphästen Nadal Broline upp i ett kvallopp på Solvalla efter lång tävlingsfrånvaro.

Publicerad:

Tioåringen har inte tävlat sedan den 2 november i fjol då han slutade oplacerad i Silverhästen på huvudstadsbanan.

– Nadal Broline blev sliten och har fått vila länge. Men nu känns han bra igen, även om han bara är lugnt tränad. Vi får ta kvalet som ett genrep inför förhoppningsvis några lopp längre fram i vinter. Han kommer att gå med sina tunga träningsskor och är inte toppad på något sätt, säger Björn Goop.

Björn Goop tog över träningen från Reijo Liljendahl i februari i förra året. Nadal Broline debuterade i nya regin i maj månad 2019 med seger på 1.09,1a/1640a i Meadow Roads Lopp. Han var sedan tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp bakom Uza Josselyn och trea i Sundsvall Open Trot bakom Ringostarr Treb och  Sorbet.

Nadal Broline har vunnit 25 gånger på 61 försök och sprungit in drygt 8,5 miljoner kronor. Hans största merit är andraplatsen i Elitloppet efter Ringostarr Treb 2018. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.