Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två nya namn till Åby Stora Pris

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Very Kronos vid segern i svenskt mästerskap på Åby förra hösten. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det börjar dra ihop sig för årets upplaga av Åby Stora Pris och nu har två nya namn presenterats till storloppet nästa lördag.

Publicerad:

Det handlar om Svante Båths Very Kronos och Robert Berghs Mindyourvalue W.F.

Very Kronos jagar revansch efter galoppen i Hugo Åbergs Memorial senast. Sjuåringen brukar trivas på Åby, han var tvåa bakom Delia du Pommereux i Paralympiatravet i våras och har vunnit både SM och Legolas Minne på banan. I fjolårets Åby Stora Pris spurtade han in som sjua via open stretch.

– Very Kronos är en komplett häst som var tidig i min lista. Han har hög kapacitet och Svante låter nöjd med honom, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen på banans hemsida.

Vidare får alltså den sjufaldige miljonären Mindyourvalue W.F. försvara hemmafärgerna tillsammans med Pacific Face som är inbjuden sedan tidigare. Mindyourvalue W.F. kommer närmast från en färsk seger i Scandal Plays Minne för tränaren Robert Bergh och håller fin form för dagen.

– Mindyourvalue W.F. är en stark och oöm häst. Robert är nöjd med honom och hästen kan vara en farlig outsider, säger Pedersen.

Åby Stora Pris körs över 3140 meter auto och lockar med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.

FAKTA

Klara för Åby Stora Pris lördag 14 augusti:

Moni Viking
Carat Williams
Milligan's School
Ce Bello Romain
Who's Who
Bengurion Jet
Pacific Face
Very Kronos 
Mindyourvalue W.F.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.